tiimalasi ja oma ruoska

tiimalasi ja oma ruoska

Ajan ja tehokkuuden mittaus

Tässä hektisessä viikossa ja viime viikossa sain kaksi uutta hyvää ideaa markkinoitiin ja oman tehokkuuden mittaukseen.

Markkinointi ja oman yrityksen esille tuonti on peri suomalainen vaikea tehtävä, on helpompi kertoa asiakkaista hienoja ja hyviä tarinoita kuin nostaa omaa häntäänsä samalla tavalla. Koska myös itse syyllistyn tähän niin sain hienon vinkin viestintää opiskelevilta nuorilta.

”Näytä sun arkipäivää ja kerro sun tarina kasvotusten. Tee yrityksestä henkilö”

Tätä hoen omille asiakkaille jokaviikko, luulin että itsekin tein tätä oikein. En vaan tee. Usein tarvitaan ulkopuolisen silmät ja suu kertomaan miten sinun yrityksesi kohdataan. Tässä me kaikki tarvitsemme apua koska yriytykselläkin on ensivaikutelma. Tee testi miten sinut tai yrityksesi nähdään ensikohtaajana? Saatat yllättyä positiivisesti sekä tietysti todennäköisesti saat mahdollisuuden muuttaa pari juttua…

Oli yllätys että mun hissipuhetta seurasi 154 eri ihmistä (laitetta…), sain myös enemmän seuraajia snäppiin ja instaan kuin aikaisemmilla viikoilla.

Ihan vaan tehokkuuden nimissä, monenko asiakkaan kanssa sinä heitit hissipuheen tällä viikolla?

Tehokkuus ja sen mittaaminen

Kun teet jotain mitä oikeasti rakastat ja sinua ohjaa palava intohimo, et laske tunteja tai taukoja vaan ihmettelet mihin se aika hävisi. Viikot tuntuu päiviltä ja tuntuu ettei mikään riitä. Me ollaan kaikki oltu siinä pisteessä että tuntuu aika valuvan kuin poliitikon lupaukset vaalien jälkeen, mustaan aukkoon…

“Itse päätin mitata sovelluksella, tuntikortilla mihin se aika juoksee.”

Toggl, sovellus antaa ilmaisen helpon alustan mitata aikaa jopa sekunnin, asiakkaan, projektin, työvaiheen tarkkuudella. Ilmaiseksi. Toki kun tulet riippuvaiseksi niin maksullisella versiolla saat ison nipun hienoja omaruoskia, jolla tehostat ja teet oikeita asioita.

Ohessa vähän dataa mihin se aika kuluu mulla ja miten ajattelin muuttaa sitä tehokkaammaksi.

Tällä viikolla käytin aikaa seuraavasti

  • Oma myynti ja promootiot 43%
  • Painotyöt 24%
  • Kirjanpito ja laskutus 20%
  • Kuvaukset ja editointi 13%

Tällä viikolla käytin ehkä liikaa aikaa omiin promoihin ja ehkä ensiviikolla koitan keskittyä tekemän enemmän asiakkaiden töitä ja tehostaa työkalenteria.

Mitä sinä muuttaisit ajankäytössäsi? Oletko koskaan miettinyt tehokkuutta ja mihin käytät aikaasi? Uskallatko tunnustaa ja tunnistaa tehtävät joita sinun ei kannata tehdä?

Hyvää ja tehokasta, markkinointi henkistä kevättä.

Comments are closed.